Dorpsvisie lijst 3 nummer 08 Manouk van Heesch

Dorpsvisie lijst 3 nummer 08 Manouk van Heesch

        Waar een MENS zich thuis voelt. 

Een bijzonder plek

Het leefplein van Joris zorg is voor mij een bijzondere plek waar ouderen bij elkaar kunnen komen voor een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie en/of thee. Voor vele is Joris zorg het laatste stadium daarom ben ik van mening dat deze plek een belangrijke bijdrage levert aan het leef plezier.

Voor de ouderen is het niet makkelijker geworden. Men zal steeds langer thuis moeten blijven wonen. Dit vraagt veel van de ouderen, de familie en vrienden. Het zou daarom mooi zijn om kansrijke initiatieven op dit gebied te ondersteunen.

Belangrijke doelgroepen

Niet alleen voor de ouderen maar ook voor vele jongeren wordt het niet gemakkelijker. Jongeren zijn opzoek naar betaalbare woningen in de gemeente Oirschot tot op heden is dit vaak een lastig verhaal. Ook hier zouden initiatieven van harte welkom zijn zodat de gemeente deze kan ondersteunen en faciliteren.

Koersvast

Als je het mij vraagt zou natuurlijk een combinatie van beide problemen een mooie kans bieden voor gemeente Oirschot. Het is te vergelijke met het leefplein waar ouderen samen komen voor een praatje en een kopje koffie. Het zou in dit geval dan niet alleen gaan om een samenkomst van ouderen, maar van jong en oud. Deze doelgroepen zouden elkaar juist kunnen versterken en ondersteunen. Dit vraagt natuurlijk om grote stappen. Maar als we er samen in geloven “ Fietsen” we de zelfde koers!

Wist je dat:

– Manouk stage heeft gelopen bij Joris Zorg en daarbij een leefbaarheid onderzoek heeft uitgevoerd.
– Ze ook actief is in het verenigingsleven bij carnavalsvereniging CZN en als jeugdleider van de jeugdbrandweer in Oirschot.
– Ze graag sport bij Laco Oirschot.
– Manouk al 23 jaar in De Pullen woont.
– Ze van gezelligheid houdt!

2018-02-16T20:49:04+00:00