Ruimtelijke ontwikkeling? Overleg met uw omgeving!

Ruimtelijke ontwikkeling? Overleg met uw omgeving!

Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich ook thuis blijft voelen, maken we afspraken met de buurt als u iets wilt veranderen in uw omgeving.

Afspraken omgevingsdialoog

Het gaat hierbij vooral om verbouwingen die niet in het bestemmingsplan passen, of andere aanpassingen die van invloed zijn op uw omgeving. Maar ook voor kleine aanpassingen is het altijd verstandig om dit met uw directe buren te bespreken.

Soms zien wij dat het overleg met de buurt wel gevoerd wordt, maar dat er achteraf toch onduidelijkheden of vragen zijn. Daarom willen we onze inwoners graag een handje helpen bij het voeren van een goed gesprek over een ruimtelijke ontwikkeling. Op onze website www.oirschot.nl kun je lezen hoe u zo’n gesprek (omgevingsdialoog) kunt voeren. Wanneer u deze handleiding gebruikt is voor iedereen duidelijk wat inwoners van het gesprek kunnen verwachten. Daarnaast weet de initiatiefnemer zeker dat het gesprek goed is gevoerd.

Het college van burgemeester en wethouders heeft afspraken voor het voeren van een omgevingsdialoog vastgesteld. Dit betekent dat vanaf 1 juni 2018 bij elke ruimtelijke ontwikkeling een gesprek met de omgeving gevoerd moet worden, op basis van deze afspraken.

Meer weten?

Meer informatie over het voeren van een omgevingsdialoog kunt u vinden op www.oirschot.nl. Heeft u na het lezen van deze informatie toch nog vragen? Of heeft u hulp nodig bij het opzetten van het gesprek? Neem dan contact op met team ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 58 33 33, e-mail info@oirschot.nl.

2018-06-12T14:40:11+00:00